Books&Theatre

Top 10 cele mai bune cărți citite în 2017

March 10, 2018
top 10 carti 2017
Reading Time: 3 minutes

Uneori citesc mult, alteori foarte mult. De aceea m-am gândit să fac un top 10 cele mai bune cărți citite în anul 2017. Unele mi-au fost date ca “temă” la Clubul de Carte, altele mi-au fost recomandate, dar punctul lor comun este faptul ca m-au fascinat. Mi-au captivat atenția, m-au făcut să trăiesc alături de personaje și până ce nu le-am terminat nu le-am putut lăsa din mână.


1. Iubire cu i mic – Francesc Miralles
Dacă îți plac pisicile, nu are cum să nu îți placă această carte. Samuel, un profesor universitar, are o viață monotonă și este sigur că nimic nu se va schimba. Numai că în ziua de Anul Nou, un mic musafir i se strecoară în casă (și mai apoi în suflet) și refuză să mai plece. Din acel punct viața lui Samuel se va schimba total.

2. Istoria iubirii – Nicole Krauss
Alma, o tânără de 14 ani, încearcă să găsească autorul misterior al cărții Istoria iubirii (ea poartă numele eroinei din această carte). Într-un alt colț de țară, Leo, un bătrânel căruia îi este frică de moarte, a scris în tinerețe un roman, dar care din păcate s-a pierdut în război (aceasta este părerea lui). În mod miraculos, romanul a rezistat și a străbatut mări și țări, până a ajuns în mâinile adolescentei Alma. Cum se vor intersecta destinele celor două personaje veți afla singuri.

3. Oscar și Tanti Roz – Eric Emmanuel-Schmmit (vezi recenzia cărții)
Aceasta este o carte subțirică, pe care o termini în câteva ore. Este genul de carte care îți rămâne în suflet și în minte mult timp după ce o termini. E o carte pe care e bine să o citesti seara, înainte de culcare. Te învață multe.

4. Fata de hârtie – Guillaume Musso
Te vei îndrăgosti de stilul lui Musso încă din primele pagini. Această carte te ține mereu în suspans și partea frumoasă este că nu poți să prevezi nici o acțiune viitoare, autorul te surprinde la fiecare pas. Această poveste este ca o călătorie într-un montagne russe: amețitoare și uluitoare.

5. 50 de zile înainte de sinucidere – Stace Kramer (vezi recenzia cărții)
Să nu te sperie numărul de pagini, acțiunea cărții te va prinde și nu vei putea să lași cartea din mână până ce nu o vei termina. Din această carte vei afla cum o greșeală duce la alta, apoi la alta..până simți că ai ajuns dincolo de limita ta. Cum echilibrezi balanța? Vei descoperi la sfârșitul cărții.

6. Fata disparută – Gillian Flynn (vezi recenzia cărții)
Aceasta este o carte care îmi place să recomand bărbaților :)) În poveste se pune în evidență inteligența femeii, spiritul puternic, inventiv și creativ.

7. Hoțul de umbre – Marc Levy (vezi recenzia cărții)
O carte ce pare doar o povestioară simplă, amuzantă pe alocuri. Dar nu e doar atât. Umbrele ascund fricile și slăbiciunile noastre, regretele și gândurile. Oricare din noi poate fi un hoț de umbre.

8. Absolut tot – Nicola Yoon (vezi recenzia cărții)
Această carte ne demonstrează încă o dată cât de puternică este dragostea adolescentină, pură, cât de multe sacrificii suntem în stare să facem pentru persoana iubită.

9. Plânsul lui Nietszche – Irvin Yalom (vezi recenzia cărții)
O carte ușor filozofică, dar care te învață multe lucruri legate de căsnicie, de relație, despre singurătate și ego-ul oamenilor. Ne place să părem invincibili, independenți, dar în realitate avem nevoie de oamenii din jurul nostru pentru a ne simți împliniți.

10. Farenheit 451 – Ray Bradbury
Această carte mi-a plăcut pentru că deși a fost scrisă în 1953, a descris foarte bine situația actuală din lume, impactul tehnologiei asupra oamenilor, asupra relațiilor dintre ei.

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply