Lifestyle

Hoțul de umbre – Marc Levy

August 6, 2017
Reading Time: 2 minutes

Marc Levy este un autor francez renumit, cu lipici la public, operele lui având aproape mereu happy end.

 Hoțul de umbre este o lectură frumoasă, pe care o poți parcurge ușor în 3-4 ore. Personajul principal este un băiat de clasa a 6-a, mic și de înălțime dar și ca vârstă. Fiind în inferioritate, el trebuie să șteargă mereu tabla, să se asigure că este cretă la ora, etc, activități care nu îi fac plăcere. Transferat de la o școala din provincie, încă din prima zi se îndrăgostește de cea mai frumoasă colega, Elizabeth. Din păcate nu este singurul îndrăgostit de fată – și cel mai rău băiat din clasă, Marquez, o place. Între cei doi apar câteva conflicte care au ca rezultat pedepsirea eroului nostru. Acesta trebuie să vină sâmbăta la școală să adune frunze.

Această pedeapsă are și o parte bună – îl întâlnește pe Yves, paznicul școlii. Se împrietenesc și în orele petrecute cu Yves, băiatul își descoperă superputerea. Poate fura umbrele altor oameni și poate vorbi cu ele. Umbrele îi povestesc băiatului ceea ce posesorii lor nu au curajul să spună.

În una din zile, când băiatul ajunge acasă, este anunțat de tatăl lui că acesta pleacă definitiv, își părăsește și soția și copilul. Lipsa bărbatului se simte – mama copilului intră în depresie, muncește tot mai mult să poată uita că a fost părăsită și băiatul crede că din cauza lui a plecat tatăl său.

Anii trec și povestea se derulează pe repede-nainte. Băiatul se întâlnește o surdo-mută de care se îndrăgostește, începe Facultatea de Medicină care îi ocupă aproape tot timpul și își face o prietenă bună, Sophie.

Cum se termină cartea? Va las să descoperiți singurei. Marc Levy este unul dintre autorii mei preferați și vă asigur, orice carte scrisă de el merită citită.

Status: O recomand!

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply