Books&Theatre

Fata dispărută – Gillian Flynn

August 3, 2017
Reading Time: 2 minutes

Fata dispărută este o carte cu mult suspans, acțiune, o lectură despre iubirea necondiționată dar și despre cum ne poate schimba aceasta.

Să nu vă sperie numărul de pagini, este foarte ușor de parcurs. Amy, o tânără cu o viața perfectă, inteligentă și fermecătoare, este personajul unei serii de cărti scrise de parinții ei, Uimitoarea Amy. Fără să își dea seama, în viața reală încearcă să fie la fel isteață, creativă și descurcăreață precum este personajul din carte.

 Îl cunoaște pe Nick și se îndrăgostește de el. Chiar dacă Nick nu este bogat precum ea, se simte împlinită alături de el. Trăiesc o poveste de dragoste care treptat se transformă într-o relație toxică. Nick o înșeală pe Amy cu o studentă, simțind ca viața alături de altcineva este mult mai ușoara decât cea alături de soția sa.

În dimineața în care împlineau cinci ani de căsnicie, Amy dispare. Nick găsește casa răscolită, ca și cum ar fi fost o luptă acolo. Cheama poliția să îl ajute să își găsească soția si supriză: poliția îl bănuiește pe el că ar fi omorât-o pe Amy. Totul se petrece public, cu ajutorul internetului, televiziunii,  rețelele de socializare toata lumea știe povestea lui Nick. Din păcate, din cauza circumstanțelor, societatea îl acuză pe Nick pentru dispariția soției.

Interesant este cum această relație devine toxică pentru cei doi. Inițial se iubesc, apoi se urăsc, fac greșeli pe care ulterior le regretă, dar la final conștientizează că nu pot trăi unul fără celalalt. Sentimentul de dependență de persoana cu care s-au căsătorit este prea mare pentru a pune punct și a începe o nouă viață.

O carte superbă, care ne face să ne punem o întrebare: câte suntem dispuși să facem pentru a ține lângă noi persoana iubită?

“Mă gândeam la propriile mele întrebări, aceleași la care cugetam de ani buni, refrenul rău prevestitor al căsniciei noastre: La ce te gândești tu, Amy? Cum te simți? Cine ești? Ce ne-am făcut unul altuia? Ce-o să ne facem acum?”

Status: O recomand!

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply