Books&Theatre

Episodul11. Camera – Emma Donoghue

February 5, 2020
camera
Reading Time: 1 minute

Această carte, Camera, scrisă de Emma Donoghue (editura Art) am văzut-o de multe ori în online, mai exact pe instagram, la persoane care știam că se aseamănă la gusturi cu mine. Așa că m-am hotărât să fac și eu rost de ea. Am împrumutat-o de la Bookster, deoarece am promis să fac economie și să nu mai cumpăr atât de multe cărți x_X.

Despre ce este vorba în această carte?

O tânără de 20 și ceva de ani este ținută cu forța într-o cameră, împreună cu fiul ei Jack, un băiețel în vârstă de 5 ani de un bărbat pe nume Nick. Băiețelul s-a născut în acea cameră, nu știe că în exteriorul ei o lume întreagă vibrează, trăiește, există și se dezvoltă. Pentru Jack lumea înseamnă doar acea camera în care ei sunt sechestrați și cele câteva obiecte pe care le folosesc.

De ce ar trebui să o citești?

Această poveste este inspirată după un caz real, petrecut în Austria și ieșit la iveală în anul 2008. Cele două personaje au trăit imposibilul și povestea lor a ieșit la lumină. Impresionantă este legătura atât de puternică dintre mamă și fiu, dragostea tinerei pentru Jack depășind toate granițele sufletului. Și tot Jack o salvează :). Este o carte atât de vie, care îți sfâșie inima cu fiecare pagină, dar care nu te lasă să o lași din mână înainte să o termini. Deși numărul de pagini este impresionant, eu am terminat-o în două zile. Ce m-a șocat este că aceste lucruri chiar se întâmplă în acest secol, aceste tragedii sunt trăite de unele fete. Ceea ce e..de necrezut, par doar niște coșmaruri, povești din altă lume îndepartată, a fantasticului.

De unde o poți cumpăra?

Cartea Camera, scrisă de Emma Donoghue este de la Editura Art și o puteți comanda de pe site-ul editurii sau de pe Libris.

For more cool stuff follow me on facebook and instagram. 

You Might Also Like