Books&Theatre

50 de zile inainte de sinucidere – Stace Kramer

August 2, 2017
Reading Time: 2 minutes

Tocmai am terminat de citit această carte și încă sunt supărată că s-a terminat. De mult nu am mai citit o astfel de lectură, care să mă facă să scad din orele de somn numai să mai citesc câteva pagini. Abia așteptam să termin treburile de făcut să pot să mai citesc puțin. Și când închideam cartea mă gândeam: oare ce face personajul X? Oare ce se va întampla cu Y? Acțiunea este atât de intensă încât trăiești alături de personaje. Râzi alături de ele, ești supărat de evenimentele triste din viața lor, stai cu sufletul la gura așteptând să vezi dacă X este prins sau reușește să scape.


Să încep cu începutul. Gloria McPhin este o fată de aproape 17 ani din Florida. Părinții ei sunt la cuțite: tatăl s-a culcat cu șefa lui și drept razbunare, mama fetei s-a culcat cu fratele soțului. În prag de divorț, cei doi se comportă urât cu Gloria, nu își iau în serios rolul de parinți, o rănesc mult pe fiica lor și o aduc în stare de disperare.

Gloria are o prietenă bună, Tezer, care este într-o relație cu Matt. Matt este băiatul pe care Gloria îl iubește în secret, dar nu îi poate spune pentru că ar strica prietenia cu Tezer. Să nu uităm, Tezer este cea mai populară fata din liceu și la cea mai mică greșeala din partea lui Gloria se poate transforma într-o scorpie și îi poate distruge viața.

Treptat, lucrurile o iau razna în viața Gloriei. Tatăl ei se întâlnește pe ascuns cu profesoara de matematică din liceu, bunica hotărăște să se căsătorească cu un tip de 25 de ani, mama ei intră într-o sectă unde este învățată să se automutileze, distruge prietenia cu Tezer, Matt, iubirea vieții ei decide să plece departe de toți, în California. În toată această nebunie, Gloria reușește să se împrietenească cu o fată timidă, inocentă, total opusul ei, pe nume Rebeca. Într-o zi merg împreună la un concert rock și la finalul acestuia fug împreuna cu baieții din trupa: Steve, Jey și Alex.

Oficial au fugit de acasă. Declinul lor a început să se producă. Consumă alcool în cantități mari, droguri, sunt implicați în mai multe jafuri și crime și sunt căutați peste tot de poliție. Lăsând la o parte toate problemele, cei 5 duc o viață de vis. Călătoresc, se distrează, se îndrăgostesc, sunt liberi și fericiți.  Dar stim că orice poveste frumoasă nu durează mult timp.

Pe toată perioada, Gloria ține un jurnal. A stabilit că după 50 de zile se va sinucide. Va duce până la capăt planul? Se va sinucide? Aflați singuri.

Este o carte fantastică, ușor de citit de oricine. Un singur “defect” are: odată ce te apuci de ea, nu vei mai putea să te oprești. Are 700 de pagini, pare mult la prima vedere, dar odată ce începi să o citești îți va părea rău că nu are de 3 ori mai mult.

“Tu nu ești o pisică, nu ai înca 8 vieți de rezervă, așa că traiește-ți viața în așa fel, ca după moarte să fii ținut minte.”

Status: O recomand!

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply