Books&Theatre

4 cărți pentru vacanță – Ce am citit în luna iulie –

August 10, 2019
Reading Time: 4 minutes

În luna iulie am fost mai mereu plecată și din păcate nu am avut atât timp cât mi-aș fi dorit pentru a citi. Dar cu toate acestea, am dat gata aproape 4 cărți potrivite pentru vacanță, unele mai scurtuțe, altele cu mai multe pagini, dar toate de nota 10.

Dacă rezervi măcar jumatăte de oră seara înainte de culcare pentru citit, ai multe de câștigat. În primul rând, te deconectezi de la problemele de peste zi și îți pregătești mintea pentru somn. Îți antrenezi imaginația și petreci o jumătate de oră într-o lume faină, cea din carte. Îți odihnești și ochii, pentru că pun pariu că toată ziua ești cu privirea în laptop sau în telefon.

Bun, cum ziceam, în luna iulie am citit 4 cărți perfecte pentru vacanță.

Să-ți pui o dorință – Vasi Radulescu

4 cărți pentru vacanță

Well, aceasta este o carte pe care trebuie să o savurezi câte puțin în fiecare seară. Să lași cuvintele să îți treacă nu doar prin minte ci și prin inimă. Este povestea unui băiețel dintr-un spital care este în cursă cu moartea.

Experiența spitalului și a bolii îl maturizează, îi dă capacitatea de a “vedea” cu inima. Chiar dacă este mic ca și vârstă, este înțelept. Pune întrebări și de multe ori tot el răspunde la ele. Vede oamenii dincolo de superficialitățile pe care aceștia le afișează. Le vede bunătatea din suflet.

Trece prin experiența unei povești de iubire tragice și cunoaște puterea de a trece peste durere. În ciuda faptului că își pierde marea dragoste, că boala face ravagii în creierul său, nu își pierde optimismul deloc. Din contra. Reușește să ni-l transmită și nouă, cititorilor :).

Fă următorul experiment (sfat preluat de la Vasi Radulescu): pune-ți o dorință înainte să citești cartea. Apoi citește-o. Ce părere ai despre dorința ta inițială acum? 🙂

Și să nu uităm, dacă vei cumpăra această carte vei ajuta la construirea PRIMULUI SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, deoarece tot profitul obținut din vânzări se va duce către asociația Dăruiește Viață.

Cartea o poți comanda de pe Readersdogood. Vine cu viteza luminii!

Vara în care mama a avut ochii verzi – Tatiana Țîbuleac

4 cărți pentru vacanță

Această carte este un adevărat carusel al sentimentelor. Mi-a ținut companie doar câteva seri deoarece tare greu o lăsam din mână. Doar ora târzie care mă anunța că mai am de dormit doar câteva ore până alarma va suna, reușea să mă oprească din citit.

În această carte vei găsi o poveste ce are la bază relația mamă-fiu. Aleksy, un personaj plin de remușcări, cu o copilărie distrusă, își urăște mama din tot sufletul. Mama sa, realizând cât de mult a greșit în relația cu fiul său, încearcă să petreacă o vară cu el, să repare unele greșeli.

Pe baza acestei cărti am realizat și un frumos dialog cu Dragos Preutescu. Dialogul îl puteti găsi aici.

Cartea o poți cumpăra de pe Libris sau Cărturești.

Femeia din cabina 10 – Ruth Ware

4 cărți pentru vacanță

După cartea Tatianei Țîbuleac am simțit nevoia să citesc ceva cu suspans, mister și crime. M-am uitat prin bibliotecă să văd ce mai am necitit și atenția mi-a fost atrasă de această carte.

Chiar dacă are un număr mărișor de pagini (cam 400), e genul de carte care îți dă dependență. E precum un film pe care nu îl poți opri. Vrei să afli ce se întâmplă în continuare, ce a făcut personajul X sau Y.

Îmi propuneam să citesc până la ora 23:00. Apoi prelungeam termenul până la 23:15, 15 minute nu fac nici o diferență la orele de somn. După ziceam ok, o să mai stau până la 23:30, încă am timp să dorm suficient. După uitam complet de ceas și citeam până la 00:00 – 00:30. Acest ritual l-am avut cam 5 nopți la rând, până când am terminat cartea.

Să vă povestesc pe scurt despre ce este vorba în această carte. Jurnalista Lo Blacklock a primit o șansă fantastică de la locul de muncă: o călătorie la bordul unui iaht de lux, cu un anturaj exclusivist, totul pentru a scrie o serie de articole. Aceasta era șansa care putea să o propulseze și în carieră.

Totul a fost minunat la început, dar pe măsură ce iahtul avansa în largul mării, tot mai multe lucruri deveneau ciudate.

Nu o să stric misterul, mai bine vă îndemn să dați fuguța la librarie și să vă apucați de citit.

Cartea o poți cumpăra de pe Libris , Cărturești sau Bookzone.

O viață fără sfârșit – Frederic Beigbeder

4 cărți pentru vacanță

Aceasta carte a recomandat-o Dragos Preutescu pentru urmatorul nostru dialog. Cartea lui Frédéric Beigbeder, O viață fără sfârșit, este o carte ce atinge probleme din societatea actuale precum comunicarea deficitară, modul în care statutul omului în societate este dictat de numărul de likes de pe facebok dar și continua căutare a secretului nemuririi, frica de moarte și sentimentul că “rămâi fără timp” într-un moment al vieții în care ai atât de multe de oferit.

Cartea o poți cumpăra de pe Libris sau Elefant.

Cam atât am citit în luna iulie, acestea au fost cele 4 cărți perfecte pentru vacanță, sper să vă inspire recomandările de mai sus și…spor la citit!

PS. pentru că în curând vine Black Friday (29 noiembrie 2019), vă las aici câteva sfaturi care să vă ajute să faceți cumpărături cumpătate😊. Enjoy!

For more cool stuff follow me on facebook and instagram. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply