Lifestyle

5 cărți light, perfecte pentru concedii/vacanțe

March 19, 2018
Reading Time: 2 minutes

Pentru că primăvara și-a intrat în drepturi și începe să miroase a vacanță/concedii, m-am gândit să vă pregătesc o listă de lecturi ușoare. Nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi este tare greu să mă decid ce cărți să îmi iau în concedii, mereu iau 2-3 lecturi (după o jumătate de oră de negocieri cu soțul, pentru că mereu eu pregătesc câte 5-6 cărți și el mă temperează și îmi zice să îmi aleg doar 2-3, pentru că nu va fi suficient timp pentru citit în vacanță).


1. Inspiră adânc!Expiră! – Ciprian Albu (vezi recenzia cărții)
Este o carte subțirică, ce ne plasează pe granița dintre real și fantastic. Misterul învăluie acțiunea din jurul tuturor personajelor, stârnind curiozitatea cititorilor și dorința de a vedea ce se întâmplă mai departe.

2. Trei într-o barcă – Jerome K. Jerome (vezi recenzia cărții)
Aceasta este o carte bună pentru vacanță pentru că îți oferă o porție mare de râs. Este o carte presărată cu mult umor englezesc și este imposibil să rămâi serios. Îți ridică moralul și te binedispune instant.

3. Oscar și Tanti Roz – Eric Emmanuel-Schmitt (vezi recenzia cărții)
Aceasta nu este o carte chiar veselă, dar este subțirică și ușor de citit. Chiar dacă la final rămâi cu un zâmbet trist, câștigi de viață lecții vitale. După această carte vei prețui mai mult viața, așa cum e ea, cu bune și cu rele.

4. Cititorul din peșteră – Rui Zink
Recomand această carte și cititorilor înrăiți, ca mine, dar și celor începători. Plină de umor, această carte ne dezvăluie diferențele dintre persoanele care citesc și cele care se “zgâiesc la un ecran plin de imagini și tâmpenii”.

5. O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții – Mark Haddon
Prin ochii unui băiat de 15 ani, Cristopher, ce suferă de boala Asperger, experimentăm cum ar fi lumea dacă am fi incapabili de a avea sentimente, de a empatiza unii cu alții. Chiar dacă răspunsul este evident, merită să citiți cartea cap-coadă.

For more cool stuff follow me on facebook and instagram
You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply