Books&Theatre

Episodul14. Învățare – Tara Westover

March 17, 2020
tara westover
Reading Time: 1 minute

Această carte am văzut-o de multe ori pe instagram, multe persoane pe care eu le urmăresc au spus că este o carte bună și mi s-a recomandat de nenumărate ori să o citesc. În sfârșit a venit și rândul ei. Știți cum e atunci când vă pare rău că o carte extraordinară v-a căzut în mână prea târziu? Well, așa am simțit eu.

Despre ce este vorba în această carte?

În primul rând este important să știm că această carte este una de memorii, deci experiențele sunt reale. Tara ne povestește copilăria ei într-o familie nu foarte normală, o familie ce se pregătește pentru sfârșitul lumii, își face provizii de hrană și arme, nu are încredere în guvern, nu le face certificate de naștere copiilor și nu îi înscrie la școală. Au principii foarte bine stabilite și toată lumea din familie știe că rolul bărbaților este să muncească, să fie pregătiți pentru un posibil război și rolul femeilor este să aibă grijă de casă.

De ce ar trebui să o citești?

De;i Tara nu avea voie să învețe, ea a făcut eforturi inimaginabile să se rupă de regulile familiei, să “fure” ore pentru a învăța. A dat examen pentru universitate și nu numai că l-a luat, a ajuns să fie extraordinar de apreciata de cele mai bune universități. Povestea ei este despre ambiție, despre puterea de a te ridica atunci când toată lumea este împotriva ta și de a te depărta de persoanele care îți distrug viață, chiar dacă acestea îți sunt familie. Încă nu îmi pot imagina cum cineva poate avea acea copilărie și totuși să reușească să își găsească propriul drum în viață, rupandu-se de locul natal.

De unde o poți cumpăra?

Cartea Învățare, scrisă de Tara Westover este de la Editura Publica și o puteți comanda de pe site-ul editurii sau de pe Libris.

For more cool stuff follow me on facebook and instagram. 

You Might Also Like