Events

Spectacol de teatru „Colivia”, regia Cristian Hadji-Culea

February 22, 2018
Reading Time: 2 minutes
Luna trecută v-am povestit despre Clubul de Carte din Iași, când se organizează ședințele, despre ce discutăm, ce activități organizăm (Clubul de Carte – ianuarie 2018). Dacă ați citit acel articol, înseamnă că știți deja că în fiecare lună membrii clubului de carte participă la un eveniment/organizează o ieșire la o piesă de teatru, la pizza sau chiar la cinema. Activitatea lunii februarie a fost o ieșire la spectacolul “Colivia” de la Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, Iași.

Actori talentați, plini de farmec și pasiune, ne-au încântat cu o comedie spumoasă timp de 2 ore. Situațiile extreme au fost la ordinea zilei, stârnind hohote de râs în întreaga sală.

După ce a hoinărit o vreme prin lume, tânărul francez Fernand se întoarce acasă la frumoasa sa iubită, Lucette, o cântăreață celebră, însă nu pentru a rămâne ci pentru a se despărți de ea și a-și anunța logodna cu Viviane, fiica contesei Duverger.

Prins între două relații, ca într-o colivie, personajul principal trece de la neliniște, la panică și chiar la teroare. Viața îi este dată peste cap și tot ce își dorește este să scape, să evadeze din “cușca” în care este ținut.

Replicile scurte, pline de umor, micile bârfe dintre personaje, felul lor de a fi, completează perfect tabloul celor două iubiri din prim plan.

În destinul tânărului francez se amestecă și personaje precum Fontanet – un domn cu o reputație foarte proastă din cauza mirosului urât pe care îl emană, Bouzin – un domn ciudat cu apucături ieșite din comun, rupt parcă din desenele animate, sora faimoasei cântăreței Lucette, o femeie fără pic de farmec, eleganță sau feminitate, generalul Irrigua – un bărbat cu tărie de caracter, puternic îndrăgostit de Lucette și capabil de a face moarte de om pentru inima acestei femei, Antonio – ajutorul generalului ce are datoria de a-l ajuta cu traducerea unor fraze din spaniolă/italiană în română. De asemenea o avem și pe Viviane, o tânară ce își dorește un soț ce a avut în trecut multe amante, genul de bărbat “trofeu” și mama acesteia, contesa Duverger, aflată la polul opus față de fiica sa. Ea își dorește un ginere cuminte, fidel și cu maniere pentru copilul său, un bărbat demn de familia sa.

Situațiile de criză, neprevăzutul, destinele suprapuse, toate acestea ne-au menținut curioși și amuzați timp de 2 ore și cu moralul ridicat inclusiv după piesa de teatru.

Status: O recomand!

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply