Diary

Clubul de Carte – Ianuarie 2018

January 26, 2018
Reading Time: 4 minutes
Pentru că am decis să scriu și despre evenimentele la care particip, nu doar despre cărțile pe care le citesc, vă voi povesti despre Clubul de Carte din Iași. Ieri, pe 25 ianuarie 2018 am avut întâlnirea lunii Ianuarie.

Pentru cei ce nu știu, Andreia Hrapciuc este fondatoarea acestui grup, ea a reușit să adune pasionații de lectură din Iași și să organizeze cele mai frumoase întâlniri.

Să vă spun cum funcționează acest club de carte: în fiecare lună propunem 3-4 cărți și votăm care ni se pare mai interesantă. Cartea care adună cele mai multe voturi va trebui citită în luna ce urmează, iar în ultima joi ne vom întâlni cu toții și vom discuta ce am descoperit în carte, ne vom expune părerile despre acțiunea din ea, despre personaje, tematică etc.

Nu vă faceți griji, nu trebuie sa fii profesor de limba română sau filozof să participi la sedințele noastre. Fiecare vorbește în felul lui, împreună încercăm să ne dăm seama ce a vrut autorul să ne transmită sau să înțelegem trăirile anumitor personaje. Este o discuție liberă, ca între prieteni. Dacă nu ai citit cartea, nu este nici o problemă: poți veni să bei un ceai, să ne cunoști/să ne revezi, să afli părerile celorlalți despre carte.

Ca să devii membru al clubului, nu trebuie să completezi nici un formular, nu trebuie să te înscrii nicăieri. Pur si simplu urmarește pagina de Facebook al clubului (https://www.facebook.com/Clubuldecarteiasi) sau pagina de grup, fii pe fază când se anunță întalnirea lunii și vino să ne cunoști. Ne întâlnim în ultima joi din lună și locația este de obicei o cafenea draguța și comfortabilă care are prăjiturele bune.

Pe lîngă întâlnirile în care povestim cartea lunii, mai organizăm și evenimente de socializare: uneori mergem la o piesă de teatru, alteori la cinema sau la pizza. Și pentru că am legat între noi prietenii frumoase, în unele seri ne întâlnim acasă la unul din membri și avem o mica petrecere cu board game-uri, bancuri, jocuri, mâncare bună preparată de noi și vinuri pe măsură  sucuri naturale :D.

Am fost chiar și la munte. A fost o experiență de neuitat: am râs, ne-am distrat, am făcut o drumeție prin pădure (chiar dacă terenul era noroios din cale-afară), am mers la un parc de aventură, am învățat să dansăm unii de la alții și dimineața ne-am înviorat cu o ședință de aerobică. Cu alte cuvinte, ne-am consolidat relația de prietenie dintre noi.

Acum să vă povestesc pe scurt cum a fost întalnirea lunii Ianuarie. Am discutat despre cartea “Un gest de iubire – James Meek” (din păcate eu nu am citit-o, dar ascultându părerile celorlalți sigur o voi citi). Unii au fost încântați de această carte, au considerat că a fost foarte bine documentată, alții au fost puțin dezamagiți că nu se așteptau la asemenea acțiune ținând cont de titlu. În concluzie nu a fost nici o carte prea bună, nici una prea rea, ci una interesantă. Totuși nu e chiar de recomandat unui prieten!

Ca timp și locație, ne-am întâlnit la ora 6:30 pm, la o cofetărie super draguță de pe strada Lapușneanu, La dolce vita. Este intimă, superb decorată și au niște prăjituri și ceaiuri grozave. Personalul este foarte amabil, ne lasă să “reamenajăm” spațiul (unim măsuțele să fim cât mai aproape unii de alții), este prompt, ajustează muzica de fundal pe placul nostru și mereu ne aduc fursecuri sau sărățele din partea casei. După ce se termină întâlnirea lunii, nu pot pleca acasă fără să iau și o prăjitură la pachet. Este localul perfect pentru întâlnirea clubului de carte, dar și pentru o ieșire cu prietenele sau poate cu iubitul.

Și să nu uităm să menționăm de fotograful grupului, Daniel Corban. Captează cele mai frumoase momente din fiecare întâlnire, oferindu-ne amintiri de neuitat. Cu talent, răbdare și un aparat bun, surprinde frumosul din fiecare persoană (mulțumim!).

Dacă vrei să ne cunoști, să legi noi prietenii, să bei un ceai bun și să discuți despre cărți, te așteptăm la Clubul de Carte!

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Spectacol de teatru „Colivia”, regia Cristian Hadji-Culea - Dream.Seek.Love. June 12, 2021 at 7:09 pm

    […] din Iași, când se organizează ședințele, despre ce discutăm, ce activități organizăm (Clubul de Carte – ianuarie 2018). Dacă ați citit acel articol, înseamnă că știți deja că în fiecare lună membrii clubului […]

  • Leave a Reply