Iasi Reviews

Cele mai bune restaurante și cafenele din Iași

June 29, 2018
Reading Time: 4 minutes

După ce v-am povestit într-un articol anterior ce poți să vizitezi în Iași, mi se pare corect să vă dau și recomandări de restaurante bune, cafenele cu ajutorul cărora să îți începi ziua cu dreptul. Pentru mine, mâncarea a fost dintotdeauna o problemă. Sunt foarte sensibilă și când merg într-un concediu trebuie să am maaare grijă ce anume mănânc. Presupunând că mai sunt și alți sensibili ca mine, m-am gândit că va fi de folos o listă cu localuri în care să puteți avea 100% încredere. Să începem zic!

1.Vivo

Dacă esti înnebunit după burgeri (așa cum sunt eu), află că aici vei găsi cei mai buni burgeri din oraș. Sunt absolut delicioși! Vivo este locul ideal pentru o seară cu prietenii sau cu iubitul. PS: dacă încerci acest local, ia-ți și o porție de cartofi cu parmezan. Sunt demențiali!!

vivo

Poza preluata de pe http://www.nwradu.ro/2015/04/turul-burgerilor-game-of-dijons-la-vivo-fusion-food-bar/

2.Fenice

În acest loc mănânc foarte des la pauza de masa. Îmi convine pentru că am card partener de la firma la care lucrez și beneficiez de o reducere de 30%. Și un alt lucru fain este faptul că există posibilitatea să comand o jumătate de porție din ce preparat îmi aleg. Eu nu mănânc foarte mult de fel, jumatate de porție este cantitatea perfectă. De la ei recomand ciorba rădăuțeană și humusul cu lipie.

fenice iasi

Poza preluata de pe https://www.tripadvisor.com/LocationPhotoDirectLink-g304060-d3648063-i148196578-Fenice_Palas-Iasi_Iasi_County_Northeast_Romania.html

3.Oscar

Nu am mers de foarte multe ori în acest local deoarece este puțin cam departe de zonele pe care pe frecventez, dar de fiecare dată când am mâncat la ei m-au surprins. Porțiile sunt enorme și absolut delicioase.

oscar iasi

Poza preluata de pe https://www.tripadvisor.co.uk/LocationPhotoDirectLink-g304060-d2529879-i265882352-Restaurant_Oscar-Iasi_Iasi_County_Northeast_Romania.html

4.Panoramic

Restaurantul Panoramic îl recomand atât pentru calitatea preparatelor cât și pentru priveliștea care îți taie răsuflarea. Acest restaurant este situat la etajul 13 al hotelului Unirea. Ce poate fi mai frumos decât să iei masa cu sufletul pereche, într-un cadru romantic, privind orașul de la înălțime?

restaurant panoramic iasi

5.Chinese by Li

Dacă ești pasionat de mâncarea chinezească, aici te poți bucura de ea din plin. Gusturi autentice, atmosfera magica și localul decorat cu stil îți oferă o experiență unică pe care nu o vei uita așa ușor.

chinese by li

Poza preluata de pe http://www.chinesebyli.ro/plitaincinsa.html

Acum că ne-am lămurit unde vă puteți domoli foamea, trebuie să știți că Iașul are multe cafenele pregătite să te ajute să îți începi dimineașa cu zâmbetul pe buze. Favoritele mele sunt următoarele (ordinea este aleatorie):

1.Cafeneaua noastră

Această cafenea m-a cucerit cu interiorul său foarte creativ, oamenii prietenoși și evident, cu o cafea pe gustul meu. Tot ei au organizat și “O cafea în asteptare”, un concept foarte interesant care le venea în ajutor oamenilor nevoiași din oraș (puteai plăti pentru o cafea/un sandwich pe care ei îl dăruiau unui om al străzii).

cafeneaua noastra

Poza preluata de pe https://www.cafeneauanoastra.com

2.Status

Fiind localizată în Palas Mall, este foarte aproape de locul meu de muncă și mi-am făcut un obicei să trec regulat pe la ei. Cafeaua lor este foarte aromată, perfectă pentru a-ți începe ziua.

status

Poza preluata de pe https://www.laiasi.ro/cafenele-iasi/status-coffee-iasi/

3.Teo’s 2 Go

Cafeaua de la Teo am descoperi-o în anii studenției. Mi-a salvat diminețile și mi-a facut anii de facultate mai frumoși. Când am terminat facultatea și m-am angajat, am fost foarte încântată să văd că Teo și-a deschis un local pe Ștefan cel Mare – adică foarte aproape de biroul meu. Cafeaua este delicioasă, trebuie să o încerci.

teos cafe

Poza preluata de pe http://mrhouseblog.ro/coffee-shop-episodul-1/

4.Jassyro

Pe baieții de la Jassyro îi găsești pe tot Ștefan cel Mare. Este un local mic, dar intim și foarte călduros. Cafeaua îți este preparată de experți ce au pasiunea pentru licoarea neagră în sânge, ridicându-i gustul până la perfecțiune.

jassyro iasi

Poza preluata de pe https://www.tripadvisor.com.sg/LocationPhotoDirectLink-g304060-d7162518-i153772398-Jassyro-Iasi_Iasi_County_Northeast_Romania.html

5. 7 AM to go

În Iași vei găsi 2 locații sub numele de 7 AM, una pe strada Sf Lazăr și una pe Bulevardul Carol. Timp de câteva luni, anul trecut, am urmat cursurile British Council și cafeaua de la 7 AM mi-a făcut diminețile mai frumoase, m-a revigorat și mi-a alungat somnul.

7am iasi

Poza preluata de pe https://www.iasi4u.ro/shop-7am-coffee-to-go/

Sper să vă fie de folos recomandările mele și…ne vedem prin Iași !

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply