Gura Humorului Reviews Trips

Planul pentru Londra și destinația Gura Humorului

March 11, 2020
gura humorului
Reading Time: 7 minutes

În perioada 7-10 martie am făcut un mic trip până la Gura Humorului. Să vă spun cum a început totul (dacă urmărești contul de instagram probabil știi povestea cap-coadă :)) ). În decembrie 2019 ne-am luat bilete pentru Londra, în perioada 7-10 martie. Ne doream un city break, voiam să batem străzile în lung și în lat, să vizitam cât de mult se poate din Londra. Să vizitam muzee, să mâncam fastfood, să batem recordurile la numărul de pași făcuți pe zi. Ne-am cumpărat biletele, am achitat un hotel tare fain prin centrul Londrei, ba am achitat chiar și biletele la studioul unde s-a filmat Harry Potter (aici ne-a luat foc portofelul :)) ). Apoi a început nebunia cu acest coronavirus. Din păcate eu stau foarte foarte prost la capitolul imunitate, orice se prinde de mine. Am făcut și o serie de analize și se pare că mama natura a uitat să picure și la mine niște imunitate când m-am născut.

Cu vreo 4 săptămâni înainte de plecare, am făcut gripă. Jale. Dimineața eram ok, m-am dus la serviciu. La amiază am simțit că ceva nu e în regulă și am plecat acasă. Seara aveam febră. Mă durea fiecare mușchi din corp, capul simțeam că îmi explodează și dormeam întruna. Eu mereu când am febră dorm. Am ținut-o așa cam o săptămână, după mi-am revenit.

M-am întors la serviciu, am lucrat o săptămână și după am răcit. Clasic mie. De data asta a fost cu strănut, nas înfundat, tuse. A trecut relativ repede (și nu, nu a fost coronavirus :)) ). Dar mai aveam o săptămână și trebuia să plecăm la Londra. Pe soț l-a prins panica, îi era frică să nu iau doamne ferește ceva de prin aeroport.

Țin să menționez că în toată perioada cu nebunia coronavirus am fost foarte atenți – și încă suntem. Nu panicați, dar alerți. Am avut mereu în geantă gel dezinfectant, ne-am spălat mult mai des pe mâini și mai atent. Am evitat toate zonele aglomerate, am rărit ieșitul la terase/cinema/teatru/etc. Am refuzat și evenimentele la care am primit invitație, tocmai pentru că nu doream să mergem în locuri aglomerate.

Bun, soțul panicat, deja dădea înapoi de la vacanța noastră. Când eram la serviciu, mă sună mama. 10 minute încearcă să mă convingă să renunț la Londra (știa că sunt căpoasă, eu sunt aia încăpățânată și cu capul în nori, soțul e cel realist care ne ține în viață pe amândoi). După ce închid cu mama, mă pun la laptop să lucrez. Mă sună tata. Soțul îmi scria pe Skype de zor că mai bine renunțăm la vacanță. Când am văzut că am 3 oameni pe capul meu, am zis ok, renunțăm la Londra și mergem undeva în România.

Unde ne place nouă mult să mergem în România? La Gura Humorului! De la un program agitat, am ajuns la un program de relaxare. Aveam 4 zile în Gura Humorului. 4 zile de plimbări în parcul Ariniș, de pălăvragit până la miezul nopții, de mers la piscină și la salina Cacica. Dar să o luăm cu începutul.

Am făcut rezervarea cu o săptămână înainte, ceea ce a fost foarte din scurt ținând cont că era o perioada aglomerată, perioada cu 8 martie. Nu am găsit toate nopțile la o singură cazare, așa că în prima noapte am stat la Hotel Aldi și următoarele nopți la pensiunea Hilde’s Residence.

Hotelul Aldi a fost foarte drăguț, curat și elegant. Avea multe locuri de parcare și un restaurant mare la parter. Am ales să mâncăm acolo, pentru a nu merge foarte mult prin oraș. Mâncarea a fost bună, prețurile chiar ok.

În prima zi, după ce am mâncat la restaurantul hotelului Aldi, am ieșit la plimbare în parcul Ariniș. A fost o zi așa plăcută, călduță cu mult soare. Oamenii au început lucrul la terasele din parc, adolecenții au început jocurile de fotbal. Dacă nu știți, parcul Ariniș este un parc ce îți oferă o mulțime de activități. Aici găsești un parc de aventură, tir cu arcul, tir cu pușca de airsoft, terase faine, piscină indoor, teren de fotbal și baschet și multe băncuțe pentru relaxare. Un râuleț trece prin acest parc și strălucește tare frumos în bătaia soarelui.

A doua zi, am mers de dimineață la salina Cacica. Checkin-ul la pensiunea Hilde’s Residence se făcea la ora 14 și ne-am gândit că numai bine ne umplem dimineața cu aer sărat.

Salina Cacica am găsit-o destul de repede, sunt indicatoare și dacă pui gps-ul te duce chiar la fix. Din afară, clădirea arată destul de nasol, nu este chiar un obiectiv turistic ce te îndeamnă să îl vizitezi. Ne-am luat 2 bilete (15 lei/persoană biletul pt adulți) și am început coborârea. Sincer am coborât destul de mult. Scările deveneau din ce în ce mai abrupte și un episod de claustrofobie m-a încercat :)). Dar a fost ok. Salina este surprinzătoare, este incredibil câte galerii sunt săpate în munte. Să nu uităm că este o mină activă, din ea încă se extrage sarea, deci un miros puternic de carburant te izbește din plin. Pentru cei mai slabi de înger, nu recomand această plimbare în salină, există posibilitatea să li se facă rău de la miros. Eu și soțul am fost ok, dar hainele au trebuit băgate la spălat a doua zi, nu ieșea mirosul din ele :)).

Am coborât până în inima salinei, ne-am umplut plămânii cu aerul sărat, am povestit, ne-am dat în leagăn (da, sunt mai multe leagăne în salină) și când am simțit că e de ajuns am ieșit la suprafață. Din păcate omul pe oriunde ajunge, lasă urme. În adâncul minei este un lac natural, foarte interesant. Din care nu lipsea o doză de Coca Cola. Sigur nu mama natură a lăsat acolo doza.

salina cacica gura humorului

După ce am ieșit din salină, am mers la cazare. Și aici am găsit loc de parcare, deci nu a trebuit să ne batem capul cu acest lucru. Am mers la recepție și o doamna drăguță ne-a întâmpinat. Surprinzător, ne-a oferit dezinfectant să ne curățam mâinile și ne-a luat temperatura, să fie sigură că suntem în regulă. Așa da! Acestea sunt măsurile corecte pe care un loc de cazare ar trebui să le ia când un virus circulă nestânjenit prin lume. Apoi am fost conduși la cameră. Pe fiecare holișor, o sticlă de dezinfectat stătea la vedere. În zona cu toate camerele, era un afiș care ne ruga să păstram liniștea. Good! Am intrat în cameră, ni s-a prezentat pe scurt tot ce avem la dispoziție și doamna a plecat. Camera arăta de milioane! În afara faptului că era foarte curată, lenjeria de un alb strălucitor, nici urmă de praf nicăieri, la baie am găsit încă o sticla de dezinfectant. Băieții ăștia chiar au luat în serios coronavirusul :). Ni s-a pus la dispoziție halate de baie, papucei de casă de unică folosință, ceai, cafea și apă din partea casei. Chiar m-am simțit răsfățată. Am pierdut o vacanță în străinătate, dar am găsit condițiile din străinătate, aici în Romania. Și nu glumesc când spun asta. Știți că am călătorit mult prin lume și oamenii de la Hilde’s Residence chiar sunt din categoria celor profesioniști. Știu cum să își trateze clienții, cum să îi facă să se simță bine și în siguranță.

După ce am despachetat am mers la masă. Am avut noroc, această pensiune avea și restaurant și am putut mânca la ei. Sincer m-au dat pe spate cu mâncarea, nota 10 pentru cei care au gătit-o. A fost atât de gustoasă și personalul atât de amabil, îmbrăcat în uniforma elegantă, prompt și iscusit. Mereu ne serveau cu zâmbetul pe buze și ne întrebau dacă e totul în regulă, dacă mâncarea a fost pe placul nostru. Chiar ne-am simțit bineveniți. Și evident, la intrarea în restaurant era nelipsita sticlă de dezinfectant.

Dacă ești în Gura Humorului și vrei o cazare faină, cu un restaurant în care să mănânci fără griji, iți recomand din inima Hilde’s Residence. Ei chiar știu ce înseamnă turismul de calitate :).

În următoarea zi am mers la centrul de agrement Cacica. Biletul a fost 45 lei de persoană, fară prosoape și papuci incluși (le aveam de acasă). Condițiile au fost ok, nu este Therme, dar a fost plăcut să ne bălăcim acolo o după amiază întreagă. Este o piscină de apă dulce, destul de mărișoară, cam pe la 1.70 adâncime, o piscină de apa sărată – ea este mai micuță, dar suficientă, după părerea mea, pentru că acolo nu mergi să înoți, dacă din greșeală îți ajunge apă în ochi, vei face precum trenul 😀 Simți ca ai dat cu lavă în ochi, nu cu apă sărată. Deci mai mult plutești în această piscină. Dar este o senzație tare interesantă, chiar dacă vrei să te scufunzi, nu poți, parcă gravitația a dispărut :)) Recomand să mergeți să încercați piscina cu apa sărată. Plus că face bine și la diverse afecțiuni. Pe lângă aceste piscina cu apă dulce si sărată, mai este o sală de forță, săli de masaj și o sală cu 2 jacuzzi-uri mari. Ai ce face o după amiază.

Toate mesele le-am luat la Hilde’s Residence, am vrut să minimizam contactul cu zonele aglomerate. La piscină era aproape pustiu, am ales să mergem într-o luni, chiar la ora deschiderii, să fim siguri că e cât mai liber 😀

Well, cam aceasta a fost mini vacanta noastră și povestea “Cum să renunți la o vacanță în Londra și să pierzi banii”. Dar a fost o decizie înțeleaptă. Și Gura Humorului este o locație faină. Când am ajuns acasă, am aflat că zborul nostru de întoarcere, Londra-București, a fost întârziat 2 ore – cel mai probabil pe motiv de coronavirus. Deci e bine să nu iau eu decizii când vine vorba de călătorii 😀

Despre activitățile pe care le poți face în Gura Humorului am scris aici. Aruncă un ochi și planifică-ți vacanța :).

See you next time!
-Dreamy

Facebook: https://www.facebook.com/DreamSeekLove/
Instagram: http://instagram.com/dreamseeklove/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnO1hmiEnstkPmGhecaOKHg
Blog: http://dreamseeklove.com

You Might Also Like