Italia Trips

O scurtă escapadă în Italia

March 25, 2019
italy
Reading Time: 3 minutes

Anul trecut, având ziua liberă de 1 decembrie, ne-am hotarat să ne mai luăm vreo două zile de concediu de la serviciu și să dăm o fugă în Italia, să ne relaxăm, să mâncăm paste și să ne bucuram de natură.

Ca și destinație am ales să stam 2 zile la lacul Como, să trecem puțin pe la Milano și apoi să mai stam înca vreo 2 sau 3 zile (nu îmi mai amintesc exact) la lacul Garda.

Biletele de avion le-am găsit la un preț super bun, nu ne-am luat multe bagaje, am avut doar un rucsac eu, unul soțul meu, am închiriat o mașinuță să ne putem deplasa ușor și duși am fost!

Ambele locații (lacul Como și lacul Garda) au fost minunate. Îmi va rămâne mereu în minte banca pe care am stat și ne-am povestit visele, dorințele, unde timpul s-a oprit în loc de dragul nostru și am devenit nemuritori. Lacul se întindea în fata noastră și munții se înalțau semeți. Soarele ne lumina chipurile și ne ajuta să alunecam în amintiri.

Timpul a trecut mai lent în acele zile. Tineri, nebuni, cu poftă de râs și de viață. Fără griji, desprinși parcă de lumea reală. Acum sunt doar niște amintiri închise bine într-un cufăr ruginit.

Chiar dacă a fost o vacanță reușită, am câteva puncte negative. De fapt este doar unul, care a tras dupa el mai multe disconforturi.

Perioada în care am mers noi în Italia a fost la început de decembrie (am prins acolo 1 decembrie). Ceea ce înseamnă că locurile mai puțin populare din Italia sunt în extrasezon.

Era pustiu prin împrejurimi, aveam foarte puține restaurante deschise unde puteam mânca și altceva în afara de a te plimba nu prea aveai ce face. Dar nouă ne-a prins bine. Am reușit să ne relaxăm, să ne odihnim. Am precizat că la al doilea hotel am avut jacuzzi pe terasă? Ce plăcut a fost să stăm în apa fierbinte seara, când afară temperatura se apropia de 0 grade!

Dacă vreți să vizitați locații precum Nago Torbole sau lacul Como, vă recomand să o faceti în sezon. În acest fel veți profita 100% de tot ce vă poate oferi stațiunea. Dacă vreți să fugiți din țară în extrasezon, recomandarea mea este să alegeți o capitală sau un oraș turistic. Inițial am vrut să mergem la Roma sau Pisa, dar am cedat și am dat orasul turistic pe natură. Nu a fost o alegere rea, dar nu pot spune că a fost cea mai inspirată..

În Milano am fost doar în trecere, cât să mâncăm și să ne plimbam puțin pe străzile din zona catedralei Domo. Un lucru mi-a ramas în minte: ciocolata de la CioccolatItaliani! Desert mai bun ca acolo nu cred că am mâncat vreodată. Data viitoare când voi merge în Italia, știu ce îmi iau la pachet :D.

Vă las câteva poze mai jos, să vă vină pofta de vacanță!

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply