Gura Humorului Trips

Încercarea de a schia la Gura Humorului (Feb 2018)

February 17, 2018
Reading Time: 5 minutes

De când am terminat liceul, am profitat de orice ocazie să călătoresc. Țelul meu a fost să văd toată România, apoi să vizitez și alte țări. Majoritatea oamenilor preferă să își petreacă concediile în străinătate, dar nu au idee câte lucruri uimitoare pierd. România are foarte multe de oferit, trebuie doar să ai răbdare și să nu pleci de acasă cu o părere impusă de societate. În prezent pot să spun că am vizitat fiecare oraș, fiecare locușor magic din țara mea și pentru că nu m-am săturat de ea, mă tot întorc în locurile mele de suflet.

Am fost atât de plăcut surprinsă de ce am gasit pe parcursul călătoriilor încât m-am hotărât să scriu despre fiecare călătorie pe care o fac. Dacă o sa am suficient timp, o sa scriu și despre călătoriile din anii trecuți.

Așadar, în luna februarie 2018 am făcut prima călătorie pe acest an. A fost o ieșire scurtă, de 3 zile (16-17-18) până la Gura Humorului. Am plecat din Iași cu mașina și în 2 ore eram la destinația dorită. Acum voi organiza acest articol în felul următor: voi structura conținutul pe 3 capitole: 1-Unde poți să te cazezi 2-Unde poți să mănânci bine 3-Ce activități să faci. Deci, să începem!

Unde poți să te cazezi

Hotel Best Western a fost alegerea mea pentru această mini-vacanță. Pentru fiecare loc în care mă voi caza, voi expune lucrurile pozitive și negative.
 
+ foarte curat
+ are restaurant unde se manâncă super
+ parcare
+ camere încălzite bine
+ personal amabil
+ mic dejun divers și gustos
+ aproape de pârtia Șoimul și de parcul Ariniș
++ (bonus) în seara în care am ajuns era foarte frig și personalul a lăsat un cățeluș să doarmă în holul mic al hotelului, să fie protejat de frig; zilele urmatoare am observat că acel cățeluș era de-al casei, i se oferea mâncare și toți erau încântați când îl întâlneau. Mi-a plăcut acest comportament – personalul este sufletist.


– parcarea mi s-a părut puțin cam micuță, ținând cont de mărimea hotelului, dar am prins loc de parcare când am ajuns (ultimul chiar!)


Per total, mi-a plăcut mult acest hotel și sigur îl voi alege din nou când voi reveni în Gura Humorului.


Unde poți să mănânci bine

În acest capitol vă voi recomanda restaurantul hotelului Best Western. Eu sunt mereu foarte atentă la localurile unde mănânc pentru ca mi se face repede rău în cazul în care un aliment nu este proaspăt. Am mâncat de mai multe ori la acest restaurant și nu numai că nu am avut nici o problemă, dar mi-a și plăcut foarte mult. Meniul este puțin mai scump decât media de pe piață, dar toate preparatele sunt foarte gustoase (mai ales deserturile, te topești după ele!!)

Ce poți să faci în Gura Humorului
Ai ajuns în Gura Humorului, te-ai cazat, ai luat și masa, acum ce poți să mai faci în acest oraș? Vă recomand următoarele activități (indiferent dacă sunteți tineri sau mai în vârstă, cu copii sau singuri, aceste activități merg adaptate foarte bine fiecărei situații):

– Pârtia Șoimul. Dacă ești pasionat de sporturile de iarnă, dă fuga pe pârtie! Pentru mine a fost prima oară când am schiat și chiar dacă am stat mai mult pe jos decât în picioare, m-am bucurat de aventură. Până la pârtia Șoimul faci 10 minute cu mașina (de la hotel Best Western) și deși era foarte aglomerat, am găsit destul de ușurel loc de parcare. Odată ajuns, te poți da cu sania pe o pârtie numai pentru săniuțe sau îți poți închiria echipament (sanie, schiuri, clăpari, placă de snowboard, etc) pentru două ore sau pentru întreaga zi prețul fiind aproximativ 25 lei/2h (atât am dat eu pentru tot echipamentul de schiat). Apoi trebuie să îți iei bilet la telescaun (10 lei/pers o urcare și o coborâre) și în alte 10 minute ești în vârful muntelui. Priveliștea este superbă, perfectă pentru fotografii. Despre pârtie nu o să vă dau foarte multe detalii pentru că nu sunt profesionistă, dar mie mi s-a părut o pârtie bună de coborât. Dacă nu sunteți pasionați de sporturile de iarnă, puteți totuși să urcați cu telescaunul pentru priveliște, pentru o bătaie cu bulgări de zăpadă și pentru un pahar bun de ceai sau de vin fiert.

– Parcul Ariniș. Dacă nu îți plac sporturile de iarnă, poți merge la o plimbare în parcul Ariniș. Pe timp de primăvară/vară/toamnă, poți hrăni veverițele, poți trage cu arcul, poți juca paintball, tenis de câmp, baschet, fotbal, te poți plimba cu rolele sau bicicleta, te poți aventura printre copaci (Escalada Park) sau pur și simplu te poți bucura de soare stând pe terasa unei cafenele din acest parc. Ah! Era să uit! Dacă îți place să înoți, este locul ideal pentru tine! Parcul Ariniș are și o piscină acoperită. Eu ador să înot și profit de orice ocazie să mă bălăcesc. Ultima oară am fost la această piscină toamna trecută. Temperatura din încăpere a fost perfectă și apa a fost ușor calduță, ideală pentru înot.

– Trasee prin padure. Dacă ești o fire sportivă, îți recomand traseele prin pădurea din Gura Humorului. Eu am făcut unul din trasee în primavăra anului 2017. Startul este din parcul Ariniș și drumul este marcat (fiecare traseu este marcat cu o culoare diferită).

În concluzie, dacă vrei o vacanță cu prietenii sau cu familia, Gura Humorului este o destinație potrivită pentru toate persoanele, indiferent de vârsta sau de stil de viață, indiferent dacă ai sau nu copii, aici gasești activități pentru toate vârstele.

Enjoy! 🙂

 

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Planul pentru Londra și destinația Gura Humorului - Dream.Seek.Love. March 11, 2020 at 7:34 pm

  […] activitățile pe care le poți face în Gura Humorului am scris aici. Aruncă un ochi și planifică-ți vacanța […]

 • Reply Prima călătorie din acest an (Gura Humorului) - Dream.Seek.Love. August 4, 2020 at 12:50 pm

  […] activitățile pe care le poți face în Gura Humorului am scris aici. Aruncă un ochi și planifică-ți vacanța […]

 • Reply Iasi - Piatra Neamt (March 2018 - 4 fun activities) - Dream.Seek.Love. August 5, 2020 at 6:46 am

  […] The destination for this escape was Piatra Neamt. It was a short 4-day trip (8,9,10,11th of March). We traveled from Iasi by car and in 2 hours we reached our desired destination. Now I’m going to organize this article on the pattern of the previous one (Iasi – Gura Humorului) […]

 • Reply Let's learn to ski / snowboard! Adventures in Romanian mountains - Dreamseeklove January 31, 2024 at 6:51 am

  […] ce in 2018 am avut prima incercare de a schia pe cont propriu, la Gura Humorului, incercare esuata (evident), anul acesta am decis sa invatam ca […]

 • Leave a Reply