Romania Trips

Uimitoarele Cascade Din România (10 Minuni ale Naturii)

June 21, 2018
Reading Time: 3 minutes

Mereu am fost fascinată de creațiile naturii, de modul în care munții se modelează formând peșteri sau dând naștere cascadelor. Acele curgeri hipnotizante de apă, ce creează voaluri spumante, mă uimesc. Pentru că am străbatut România în lung și în lat (vezi aici toate orașele vizitate), m-am gândit să fac o listă cu ce cascade am vizitat din frumoasa noastră țară, dar și cu ce îmi doresc să vizitez în viitor. Să începem!

1.Cascada Bigăr.

Dacă ajungi în județul Caraș Severin, deschide google maps și dă o fugă la cascada Bigăr. Ea a facut parte și din topul (locul 1) celor mai frumoase cascade din lume scris de cei de la The World Geography . Poze cu această minunăție a naturii a făcut înconjurul lumii, atrăgând astfel mii de turiști. Iarna, cascada Bigăr se transformă într-un adevărat palat de cleștar – țurțurii de gheață o împodobesc într-un mod unic, deci nu ai voie să o ratezi.

Poza preluata de pe https://www.libertateapentrufemei.ro/articol/cascada-bigar-din-romania-unde-se-afla-si-cum-ajungem-112764

2.Cascada cu apă termală de la Toplița.

Anul acesta, în călătoria mea în Borsec (am scris aici despre ea) am avut ocazia să ajung și pe la cascada cu apă termală de la Toplița. Este de o frumusețe uimitoare și poate concura cu ușurință cu faimoasa cascadă Bigăr.

3.Cascada Pișoaia.

Dacă ești în județul Alba, nu ezita să dai o fugă și până la cascada Pișoaia. Drumul se poate parcurge cu mașina, mai puțin ultimii 300 de metri pe care trebuie să îi parcurci la pas. Priveliștea este superbă – cascada se află într-o pădure de fag și căderea de apă este de 25 de metri.

cascada pisoaia

Poza preluata de pe tripadvisor

4.Cascada Capra.

Dacă mergi pe Transfăgărașan, nu ai cum să ratezi cascada Capra. Se poate observa fără probleme și din mașina, pentru că este la marginea șoselei dar ar fi păcat să nu faci un popas să o admiri de aproape.

cascada capra

Poza preluata de pe https://www.trecator.ro/europa/romania/muntenia/cascada-capra/

Acestea sunt cele 4 cascade pe care le-am vizitat în România. Dar încă nu am bifat tot ce am pe wishlist. În viitoarele călătorii prin România, îmi doresc să ajung la următoarele minunății:

  1. Cascada Cailor. Se află în apropierea stațiunii Borsa și este cea mai mare cascada de pe teritoriul României. Căderea de apă are 90 de metri și pur și simplu îți taie suflarea.
  2. Cascada Beușnița. Aceasta minune o găsești în Caraș-Severin. Interesant este faptul că lumea o aseamănă cu voalul unei mirese.
  3. Cascada Urlătoarea. Este o cascadă accesibilă și foarte vizitată deoarece se află în apropierea stațiunii Bușteni. De la ea poți ajunge ușor și pe platoul Bucegi.
  4. Cascada Bâlea. Situată în munții Făgăraș, aceasta este cea mai mare cascada în trepte din România. Drumul nu este foarte ușor, unii mi-au zis că este de parcurs un traseu de aproximativ o oră pe jos, dar merită tot efortul.
  5. Cascada Duruitoarea. Se află în Masivul Ceahlău, accesul la ea făcându-se cu ajutorul a 3 trasee de dificultăți diferite ce pleacă din stațiunea Durău.
  6. Cascada Vânturătoarea. Aceasta este o cascadă ce îi provoaca pe cei mai rezistenți să ajungă la ea. Este situată la 1.000 de metri altitudine, deci îți trebuie o condiție fizică bună să reziști până la final. Este următorul meu challenge.

Momentan am mai multe cascade pe wishlist decât vizitate, dar este o oportunitate bună să imi revăd țara, să îi străbat drumurile și să îi descopăr minunățiile. Voi ce aveți pe wishlistul vostru 🙂 ?

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply