Romania Trips

Hai să descoperim Borsecul (Aprilie – Mai 2018)

May 4, 2018
Reading Time: 5 minutes
Pădurea are ceva misterios, ceva specific doar ei, cu care reușește să mă atragă întotdeauna. Nu rezist prea mult printre blocurile de beton și mă reîntorc în munții României. În acest an chiar am avut noroc, am întâlnit numai oameni prietenoși, gazde ospitaliere și cazări cu servicii impecabile. Sau poate nu a fost noroc și ne dezvoltăm ca țară, învățăm de la cei din străinătate cum să oferim și servicii de calitate, nu doar prețuri mari și promisiuni deșarte. Îmi place să cred în evoluția României.

Destinația din această lună a fost Borsec. Cu mașina, am ajuns în aproximativ 4 ore. Cu fiecare kilometru parcurs, griul era înlocuit de un verde crud. Un aer de munte puternic îți inunda plămânii și te făcea să te relaxezi instant (sau să îți fie somn, ca în cazul meu). A fost o mini vacanță de 4 zile (28 apr – 29 apr – 30 apr – 01 mai). Scurtă, dar plăcută.

Unde poți să te cazezi

Am ales să ne cazăm la pensiunea Juliu’s, o pensiune drăguță și cochetă ce promitea multe lucruri bune pe internet. Am ajuns acolo și ghici ce! Chiar îndeplinea tot ce promitea. Am primit o cameră mare, curată și amabilitatea gazdelor m-a încântat. Le-am pus întrebări despre anumite atracții turistice, despre zonă, despre obiceiuri și ni s-a răspuns detaliat și mereu cu zâmbetul pe buze.

Un lucru mi-a plăcut mult și nu l-am mai întâlnit la nici o altă pensiune la care am fost cazată până acum a fost faptul că se servea un singur meniu pe zi. Gazda ne anunța ce se gătește a doua zi și dacă era pe placul nostru ne puteam “abona” la o porție. De ce sa ai un meniu cu 10 pagini când poți servi doar un meniu standard cu felul I și II, dar proaspat, preparat exact înainte de ora mesei?

Eu m-am “abonat” în fiecare zi la prânz să mănânc la ei și felurile servite au fost de nota 10! Porțiile mari, nu aveai cum să nu te saturi și foarte gustoase, aveau fix câtă sare și piper trebuie. 

Acum să vedem punctele pozitive și negative ale acestei pensiuni:

+ locație ideală, în natură dar la mica distanță de supermarketuri.
+ gazda foarte ospitalieră
+ camere curate, bine încălzite pe timp de noapte (noaptea au fost 4-5 grade)
+ parcare
+ priveliște superbă
+ mâncare super gustoasă, la un preț f mic (20 lei de pers, felul 1 și 2)

– am avut o mică problemă cu ușa, o închideam cam greu (problema tehnică cu broasca și cheia).
– pereți cam subțiri, se auzeau zgomotele de la vecini

Ce poți să faci în Borsec

Aceasta este categoria mea preferată. Sunt o persoană activă și nu prea pot sta locului, dacă ajung în zone în care nu am nimic de vizitat fac ture de alergare și tot sunt în mișcare. Cu Borsecul am avut noroc, sunt destule atracții turistice atât în el cât și în apropierea lui.

– Peștera de Gheață. O mică drumeție prin pădure, având ca destinație Peștera de Gheață. Copacii îți țin umbră, mici șopârle te acompaniază și dacă ai noroc, vezi și un șerpișor prin iarbă, neveninos, desigur. Drumul este marcat, o parte din el ușor de parcurs și în caz că obosești, găsești bănci la tot pasul pe care să te odihnești. Să nu uiți să ai sticla cu apă la tine, mai ales dacă mergi pe timp de vară și eventual un sandwich/un pachet de biscuiți, eu nu am avut și mi-au lipsit :)).

– Grota urșilor. De la peștera de gheață, dacă continui să mergi pe drumul marcat, în vreo 15 minute vei ajunge la Grota urșilor. Formațiuni înalte de stâncă formează un culoar despre care se spune că servea urșilor drept casă. Tot în această zonă era un tip care te putea echipa pentru o mică tiroliană, serviciu oferit de el.

– Pe drumul de întoarcere am dat peste niște ruine, o zonă din care se exploata pe vremuri travertin (poveste interesantă, aflată ulterior de la gazda pensiunii).

– O plimbare relaxantă poate fi pe “strada principală” din Borsec, care duce pana la o zonă cu supermarket, terase, magazine. Te poți opri în părculețe și dacă ai noroc poți vedea veverițe în copaci.

– Pentru că am avut timp, am dat o fugă și până la Toplița (la 30 min distanță de Borsec), până la o cascadă cu apă termală. Este absolut superbă, poate concura cu faimoasa Cascadă Bigăr. Din câte am înțeles de la alți turiști, la o mică distanță de această cascada sunt și două râuri cu apă termală și un spa cu diverse servicii, piscină, etc (nu am verificat informația).

– La o mică distanță de pensiune (am mers cu mașina, dar sigur se putea ajunge și pe jos), am ajuns la o platformă din lemn. Fiind la o altitudine mai înaltă, peisajul era superb, era liniște și partea buna e că erau sezlonguri amenajate din lemn, deci puteai veni cu o pătură să te bronzezi liniștit în timp ce citeai o carte bună.

În concluzie, recomand tuturor aceasta stațiune, indiferent că mergeți cu familia, copiii sau iubitul, este ideală pentru relaxare și pentru încărcarea bateriilor :).

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply