Destinația pentru această escapadă a fost Piatra Neamț. A fost o mini călătorie de 4 zile (8-9-10-11 martie). Am plecat din Iași cu mașina și în 2 ore am ajuns la destinația dorită. Acum voi organiza acest articol pe modelul celui anterior (Iași-Gura Humorului).
Unde poți să te cazezi
Pentru această mică vacanță am ales Pensiunea Balan și am fost foarte fericită de alegere. Am rămas impresionată atât de personal cât și de cameră. Să vedem punctele pozitive și negative ale pensiunii:
+ o cameră imensă, dublă
+ foarte curat
+ bine încălzită
+ personalul foarte amabil, politicos și prietenos, de nota 10!
+ parcare
+ în natură, dar la mică distanță de oraș (cu mașina)
+ pat foarte comfortabil
+ restaurant (nu l-am încercat)
– destul de departe de un magazin/farmacie, dar eu nu am avut probleme, m-am deplasat ușor cu mașina.
Concluzia: mi-a plăcut experiența la această pensiune și am rămas plăcut impresionată de amabilitatea personalului. Sigur voi reveni când voi mai trece prin Piatra Neamț.
Unde poți să mănânci bine
Pentru mesele de prânz am ales restaurantul Noir. Meniul a fost foarte divers și mâncarea chiar gustoasa. Prețurile puțin mărite, dar merită pentru o masă bună.
Ce poți să faci în Piatra Neamț
De data aceasta am ales Piatra Neamț pentru că voiam să încetinesc ritmul amețitor pe care îl am în Iași, voiam să mă odihnesc cât mai mult cu putință. Și totusi am facut câteva activități.
– Telegondolă. Fiind destul de călduț afară, am urcat cu telegondola până sus pe Cozla. Urcarea a durat doar câteva minute. Odată ajunși sus, ne-am plimbat, ne-am bucurat de priveliște, ne-am bucurat de soarele plăpând.
– Muzeul de științe naturale. Deși e destul de mic, am putut studia în liniște atât speciile de reptile vii cât și animalele împăiate.
– Parc zoologic Cozla. Din păcate experiența la această grădină zoologică nu a fost una prea bună. Animalele au cuști mult prea mici, nu au spațiu pentru a alerga, pentru a se relaxa. Păreau triste, deși erau destul de bine îngrijite/hrănite. Ce m-a întristat și mai tare a fost faptul că am asistat la prostia pură a oamenilor, a unor părinți cu copii de 5-7 ani care se presupuneau să le fie model în viața acestora. Prima familie avea un baieței și tatal său arunca cu biscuiți în cușca ursului/spre urs, pentru a-l ademeni cât mai aproape, să poată fi văzut mai bine de fiul său. Mama băiatului îl îndemna pe soțul ei neîncetat să continue să arunce, cu un zâmbet până la urechi. Ce educație îi oferă acelui copil? Ce pretenții să avem de la urmatoarele generații dacă noi nu le oferim un drum bun pe care să meargă? O alăa familie, un tată cu fetița lui (avea cam 6 ani). Tatăl aruncă cu ceva în cușca minusculă a celor 3 struți nandu, pentru a le atrage atenția, spre încântarea fetei. What the f*ck? Nu se vede afișul imens pe care scrie să nu deranjăm animalele, să nu le hrănim? De ce trebuie să ne comportăm în asemenea mod, de ce trebuie să facem rău, să chinuim niște suflete deja chinuite? Care sunt animalele în aceste situații? Sigur nu ursul și nici struții…
– Izvorul Muntelui. La 30 de km de Piatra Neamț se află Barajul Izvorul Muntelui, un colos ce ține în spate tone de apă.
Cu bune, cu rele, per total a fost o vacanță odihnitoare, ce mi-a reîncărcat bateriile și m-a pregătit pentru încă câteva săptămâni de muncă până…la următoarea escapadă!
No Comments