Reviews

Verde în Ramă – Totul despre mușchi și licheni stabilizați (P)

February 6, 2020
licheni
Reading Time: 6 minutes

În ultimii ani există un curent care s-a dezvoltat tot mai tare în materie de design interior: tablouri/aranjamente cu licheni stabilizați. Dacă nu știți ce sunt, vă explic acum.

În primul rând, vom vorbi despre aspect. Aceste aranjamente sau tablouri din licheni arată absolut fantastic. Au un aer modern dar totodată dă acea senzație de cozy casei tale, o face mai primitoare. Cu ajutorul lor aduci natura în livingul tău sau transformi un perete banal în unul care va capta atenția tuturor.

licheni

Acum să vă povestesc despre acești licheni, de ce sunt ei așa speciali. Ei sunt stabilizați, nu necesită întreținere, cum ar necesita o plăntuță (tăiere, udare, asigurarea luminii etc). Efectiv nu au nevoie de nimic, folosesc umiditatea din aer pentru a-și păstra aspectul. Rămân la fel de frumoși ani la rând, mai exact vreo 15. Cât de tare e acest lucru? Pentru mine e un mare plus, pentru că singurele plăntuțe care rezistă în casa mea sunt doi cactuși. Când am descoperit lichenii m-am simțit ca și cum am descoperit America ?.

Puteți aduce lichenii în casa voastră sub formă de diverse aranjamente sau sub formă de tablouri. Orice ați alege, sigur vor da un aer fresh încăperii. Și surpriză: aceștia nu sunt doar verzi, așa cum poate vă gândiți, îi puteți găsi în orice culoare ?.

Dar nu este totul legat de aspect sau de design. Acești licheni au multe proprietăți, proprietați care îți pot îmbunătăți viața.

Lichenii au grijă de aerul din încăpere

Lichenii purifică aerul, absorbind particulele de praf, polen și chiar spori de mucegai pe care în mod normal i-am inhala. Astfel ne protejează de posibile alergii, astm și diverse probleme respiratorii. Cum funcționează? La bază, acești mușchi au o bacterie care “prinde” particulele de praf sau alte substanțe organice din aer și le descompune – acesta este modul ei de hrănire. Lucky us, right? De asemenea, păstrează un nivel optim de umiditate în încăpere, ceea ce se vede inclusiv asupra pielii tale: nu vei avea o piele uscată, deoarece lichenii au grijă de tine ?. Un alt bonus este că lichenii sunt o metodă naturală de a reduce zgomotul – sunt puternic fonoabsorbanți. Este bine să îi pui pe pereții exteriori, dacă ai sub geam o stradă aglomerată sau în birourile în care lucrează multe persoane și este gălăgie.

Lichenii au grijă de siguranța casei tale

Știați că lichenii au proprietați ignifuge? Ei sunt tratați cu diverse substanțe pentru a fi stabilizați și în acest mod devin rezistenți și la foc. În caz de incendiu, ei vor reduce viteza flăcărilor și chiar și proporțiile acestuia.

Lichenii au grijă de nivelul de oxigen din casa ta

Lichenii sau mușchii absorb dioxidul de carbon din încăpere și elimină oxigen, în acest mod asigurându-ți un mediu fresh, cu un plăcut parfum subtil de pădure.

Lichenii au grijă de psihicul tău

Plantele, lichenii, mușchii, toate reduc stresul la locul de muncă și cresc viteza de lucru cu 12%, în cazul în care persoanele lucrează la calculator. Sunt multe studii pe internet care demonstrează că stresul este la un nivel scazut în mediile cu plăntuțe/licheni/mușchi, deci ce mai aștepți? Fă rost de câteva!

Lichenii au grijă de creativitatea ta

Am citit multe articole și studii de pe internet care explicau că dacă există plante în mediul de lucru, creativitatea va crește cu 15% față de birourile fără plăntuțe. Un aranjament de licheni este opțiunea perfectă deoarece nu au nevoie nici de lumină, nici de apă, practic nu au nevoie de nimic.

Și nu în ultimul rând, lichenii au grijă de designul casei tale

Lichenii arată foarte bine în orice încăpere, oferă casei tale un aer cozy si partea buna e ca ii poti gasi in orice culoare, ca sa se asorteze cu mediul in care vrei sa ii pui.

Cum sa fii original

Acum ca v-am explicat cât de importanti sunt lichenii stabilizați pentru voi și pentru casele voastre, vă mai arăt o metodă cu ajutorul căreia puteți fi originali ?.

Cadoul perfect pentru 14 februarie

Suntem în februarie, luna îndrăgostiților, poti fi original și îi poți oferi iubitei o inimioară cu licheni verzi/roșii/ce culoare îți dorești tu. Nu vor fi precum o plăntuță care moare în câteva zile, aceștia îi vor aminti ani la rândul de tine. Și dacă cumva vrei să o ceri de soție, poți să o surprinzi și să “ascunzi” și un inel printre firișoarele lichenilor.

licheni

Dacă ai trecut de acest pas, poți folosi o inimioară de mușchi ca și “pernuță” pentru verighete la cununie – în acest fel vei câștiga o doză de originalitate.

licheni

Fii original de 1 martie și 8 martie

Vine luna martie și știm cu toții că acesta este momentul în care căutam cele mai frumoase mărțisoare prin oraș. Ce moment bun pentru a fi original! Poți renunța la mărțișoarele clasice și să alegi un mărțișor mai mic sau mai mare din mușchi, cum sunt cele din pozele de mai jos! În acest fel, persoana care îl primește nu are doar un mărțișor pe care îl pune în dulap ci un ornament care îi înfrumusețează biroul. Pentru următorii 15 ani!

Acum că v-am dat și idei de mărțișor, vă dau și sursa de unde puteți comanda ornamente sau mărțișoare făcute din licheni stabilizați, la prețuri super bune ?.

De unde să comanzi tot ce ai nevoie

Ornamentele pot fi comandate de la Verde în Ramă și dacă dați comanda azi, în două zile e gata. Toate pozele din acest articol, pe care le-ați văzut mai sus, sunt lucrările celor de la Verde în Ramă. Eu una m-am îndrăgostit de inimioara cu mușchi verzi ❤.

Prețurile lor sunt super bune, față de ce am mai văzut pe internet. Really, un aranjament mic este 10 lei, în condițiile în care din supermarket sau din alte locuri iei mărțișoare banale cu 7 lei. Vă las câteva prețuri:

licheni
Tabloul acesta are dimensiunea 24×20 cm , costa 120 ron.
licheni
Inimioare din ceramica, 60 ron
licheni
Aranjament pentru Paste, 40 ron

Cum îi puteți contacta pe cei de la Verde în Ramă

Puteți să le scrieți pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/verdeinrama/

Sau să îi contactați la numărul de telefon: 0743 553 888

Au multe lucrări, foarte atent create și pot fi customizate la cererea clientului. Toate ornamentele sunt create din pasiune și se vede că sunt făcute cu multă dragoste ❤.

Acum aveți toate informațiile, nu uitați să le dați like si pe pagina lor de facebook și dacă ceva v-a făcut cu ochiul, nu ezitați să îi contactați. Au toate materialele pregătite ?

See you next time!
-Dreamy

Facebook: https://www.facebook.com/DreamSeekLove/
Instagram: http://instagram.com/dreamseeklove/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnO1hmiEnstkPmGhecaOKHg
Blog: http://dreamseeklove.com

You Might Also Like