Franta Trips

Sfaturi pentru o călătorie la Disneyland

April 16, 2019
disneyland paris
Reading Time: 4 minutes

Una din marile mele dorințe a fost să ajung la Disneyland. Anul trecut ne-am mobilizat și în august am zburat la Paris. Ne-am planificat o vacanță mai lungă, de vreo 10 zile pentru că ne-am dorit să vizităm cât mai mult din orașul dragostei.

Despre vacanța în Paris vă voi povesti într-un alt articol, acum vă voi spune ce a mers bine și ce a mers mai puțin bine la Disneyland, să nu repetați greșelile mele. Deși am facut research pe internet vreo două luni, am citit zeci de articole despre tips and tricks, tot nu am fost 100% pregatită. Să începem lista!

  1. Îmbrăcăminte și încălțăminte confortabilă. Nu porni la drum cu tocuri de 15 centimetri, fustă scurtă incomodă sau cu papucii ăia noi pe care abia i-ai cumpărat și pe care nu ai apucat să îi testezi la drum lung. Vei stă în picioare la cozi interminabile și cate 1-2h, vei fi în mișcare chiar și 12h pe zi. Adidași, pantaloni comozi și tricou/bluză este echipamentul perfect.
  2. Mâncare. Eu am stomacul foarte sensibil și evit să mănânc de oriunde. Vestea bună este că poți intra în Disneyland cu un ghiozdănel în care să îți pregătești de acasă un sandwich, niște ciocolată, napolitane și apă.
  3. Timp versus atracții. O greșeală pe care am facut-o a fost că am considerat că îmi va fi suficientă o singură zi la Disneyland. M-am înșelat amarnic. Îmi pare extrem de rău că nu mi-am planificat 2-3 zile, să mă pot bucura de tot ce are de oferit acest parc de distracții. Eh, dar nu-i bai: așa am un motiv să mai vizitez o dată Parisul :D.
  4. Pornește de dimineață. O altă greșeluță a fost că m-am trezit destul de târziu și abia pe la ora 12-13 eram în Disneyland. Nu am fost foarte eficienți, am pierdut destul de mult din zi. Îți recomand să pornești de dimineață, cât de devreme te poți trezi. În acest mod vei prinde cozi mai mici (mai ales la căsuța lui Peter Pan, Alba ca Zăpada, căsuțele pentru “copii”; acestea se vor aglomera îngrozitor după amiază) și aerul de dimineata te va înviora.
  5. Bilete online. Dacă îți vei lua bilete de la intrarea în Disney, riști să stai muuult la coadă. Cu biletele online intri imediat în castelul magic :).
  6. “Trusa de prim ajutor”. În ghiozdănel, pe lângă sandwich și apă, pune niște pastile uzuale cum ar fi cele de dureri de cap, plasturi în caz că te deranjează papucii, o bluză în plus în caz că vremea e rece, cremă solară și o șapcă dacă mergi vara.
  7. Anotimpul. Chiar dacă este puțin mai liber la Disneyland toamna târziu sau iarna, îți recomand să îți planifici vacanța în anotimpul călduros. Altfel riști să ai o stare generală proastă, chiar dacă vei sta ceva mai puțin la rânduri. To be honest, cui îi place sa stea în ploaie dârdâind de frig ?
  8. Artificii. După ora 21 sau 22, nu mai țin minte exact, este mereu un foc de artificii cum rar ai ocazia să vezi. Mai bea o cafea și încearcă să nu îl ratezi 🙂
  9. Poze și video-uri. Nu pierde timpul încercând să filmezi tot ce e în jurul tău ci să trăiești momentul. Am făcut câteva filmulețe la Disneyland la care nu m-am uitat niciodată. Momentele trebuie trăite ‘live’, nu în reluare.
  10. Eliberează copilul din tine. Zâmbește, aleargă, bucură-te de fiecare moment pe tărâmul desenelor animate, în acest parc oamenii nu au vârstă. Dă-i aripi copilul din tine și lasă-l să trăiască fiecare clipă așa cum știe el mai bine.

Cam atât cu sfaturile, sper să vă fie de ajutor șiii… vă doresc distracție plăcută!!

disneyland paris

PS. am uitat să precizez, biletul costă în jur de 75 euro și după ce ai intrat, atracțiile sunt gratis toate 🙂

For more cool stuff follow me on facebook and instagram. 

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply