Diary

Cum să citești mai mult (7 metode testate)

March 22, 2018
Reading Time: 2 minutes

Mulți mă întreabă cum fac de reușesc să citesc atât de mult, când ei nici nu apucă să citească câteva pagini seara. O să vă dau câteva tips-uri despre cum fac rost de timp pentru citit, sper să funcționeze și la voi.


1) Dacă mergi spre școală/serviciu cu un mijloc de transport în comun, nu uita să iei o carte cu tine. Dacă tot esti “blocat” pentru câteva zeci de minute, este o ocazie bună să citești câteva pagini, în loc să vezi ce mai e nou pe facebook.

2) Dacă ai de mers la doctor/bancă/dentist/oriunde sunt cozi interminabile, pune-ți în geantă o carte – timpul va trece mult mai repede citind.

3) Dacă ai început o carte și vezi că nu te prinde deloc, că nu îți place, pune-o deoparte și ia alta. În acest fel nu vei ramâne blocat câteva săptămâni la o carte care o citești greu (din păcate la mine acest sfat nu funcționează, nu pot lăsa cărți neterminate)

4) Alătură-te unui club de carte (dacă ești din Iași, îți recomand Clubul de Carte Iasi), astfel vei descoperi noi cărți care în mod normal poate nu le-ai citi și bonus – îți faci prieteni noi.

5) Apucă-te un reading challenge. Dacă te ajută, postează pe rețelele de socializare acel challenge și progresul pe care îl faci. În acest mod poate și prietenii tăi vor fi tentați să se apuce de citit.

6) Dacă pleci în călătorie cu avionul/trenul/masina ia-ți cartea favorită cu tine. În acest fel vei scăpa de plictiseală și drumul ți se va părea mai scurt.

7) Fă-ți un seara un ritual. După o baie fierbinte, fă-ti ceaiul preferat, mergi în locul tău favorit de citit, ia o carte bună și cel mai important, dă-ți telefonul pe silent. Când citești este bine să te concentrezi pe ceea ce citești, nu să fii distras de notificările de la facebook sau de mesajele prietenilor. Este timpul tău cu tine, momentul în care trebuie să te relaxezi, nu să fii iritat că ești căutat de n persoane și că din această cauză nu reușești să reții nimic din ce citești.

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply