Books&Theatre

Spectacol de teatru „Eram și Era”, regia Ovidiu Ivan!

February 16, 2018
eram si era
Reading Time: 4 minutes
Alaltăieri, pe 14 februarie de ziua îndrăgostiților m-am hotărât împreună cu soțul meu să facem ceva diferit de ceilalți ani și cum văzusem cu câteva zile înainte că la Ateneu este o premieră la o piesă de teatru ce are ca tematică dragostea, i-am propus această variantă.

Ne-am cumpărat biletele online (http://ateneuiasi.ro) și după programul de muncă am mers la Ateneu. Sala era plină (cu adevarăt plină, sigur a fost sold out!) iar entuziasmul plutea în aer. Zeci de perechi (și nu numai) de toate vârstele își zâmbeau, nerăbdătoare să înceapă spectacolul.

Ne-am ocupat locurile 4 și 5, de pe rândul 4 (ca întotdeauna) și în scurt timp sala a fost cufundată în întuneric. Pe scenă au aparut cele două personaje, El și Ea, tineri, nebuni, plini de pasiune.

Din punctul meu de vedere piesa are două parți: în prima parte este prezentat cuplul aflat la vârsta adolescenței iar în a doua parte cei doi au 2 ani de casnicie și trec prin diferite probleme datorate monotoniei, lipsei de comunicare.

Nu vreau sa vă povestesc în detaliu întreaga piesă, este atât de minunată încât trebuie să vă duceți să o vedeți, vă promit că vă va întrece orice așteptare, dar totuși o sa va dau câteva hint-uri despre ce o sa experimentați la acest spectacol.

În prima fază o sa descoperiți cât de nebună și de pătimașă poate fi iubirea în tinerețe, cât de multe sacrificii pot face partenerii unul pentru celălalt. Nimic nu este prea mult sau prea greu, nu există nici un obstacol care nu poate fi depășit în drumul către inima partenerului. Tot ce contează este fericirea celuilalt și pentru a o obține, cei doi tineri fac orice sacrificiu.

Din păcate, în zilele noastre tindem (unii, nu toți) să acordăm prea multă atenție serviciului, relațiilor de la birou și încet încet, familia sau partenerul alunecă pe locul 2.

Asta se întamplă și în piesa noastră. Cei doi tineri s-au căsătorit și sunt prezentați după doi ani de căsnicie. Bărbatul, înainte un tânar îndrăgostit capabil de orice pentru a-și face partenera fericită, acum nu îi acordă acesteia suficientă atenție, este mai mereu la serviciu și singurele lor “vacanțe” sunt teambuilding-urile organizate de firma sa. La început, soția încearcă orice să îi reînvie dragostea, să îl facă să se îndrăgostească din nou de ea. Încearcă să îi explice ce o supară – nu funcționează. Încearcă să îl facă gelos dar nu îi mai pasă. Încearcă să îi reaprindă pasiunea – nu reușește. Îl amenință că îl părăsește – nu este luată în serios. După toate aceste încercări, într-un exces de nebunie și nervozitate, bărbatul încearcă să îi dovedească că o iubește, dar îi arată o dragoste forțată, nesinceră. Într-un final acesta realizează situația în care se află, dar este prea târziu.

eram si era
Fotograf: Andrei Cucu
Sursa: pagina de Facebook a Ateneului din Iasi

 

eram si era
Fotograf: Andrei Cucu
Sursa: pagina de Facebook a Ateneului din Iasi

 

eram si era
Fotograf: Andrei Cucu
Sursa: pagina de Facebook a Ateneului din Iasi

 

eram si era
Fotograf: Andrei Cucu
Sursa: pagina de Facebook a Ateneului din Iasi

 

eram si era
Fotograf: Andrei Cucu
Sursa: pagina de Facebook a Ateneului din Iasi

O astfel de piesă te pune pe gânduri, te face să realizezi cât suferă partenerul/partenera ta dacă tu ești absent. Indiferența doare, dar mai tare doare când pierzi totul și realizezi că nu mai poți face nimic. Dragostea este simplă, ca și viața – noi o complicam.

Actorii au fost exceptionali (Codrin Dănilă si Cezara Fantu), au reușit să îmi transmită emoțiile atât de autentic încât am trăit această piesă pe scenă alături de ei, am fost entuziasmată, am stat cu sufletul la gură când relația le era la răscruce de drumuri, am râs și la final aproape mi-au furat o lacrimă. Îmi place să văd că avem oameni atât de talentați în România, care pun pasiune și suflet în fiecare piesă pe care o joacă. Evoluția lor este continuă, de la spectacol la spectacol ei reușesc să mă uimească mai tare.

După această piesă de teatru, am simțit nevoia să merg la o cafenea și cu o prajitură în fața să stau împreună cu soțul meu și pur și simplu să vorbim. Fără telefoane, fără Facebook, fără nimic. Doar noi doi și două porții de cheesecake.

Comunicarea este foarte importantă într-o relație – acest spectacol îți deschide ochii și te face să realizezi că uneori greșești, te lași dus de val, încerci să ții pasul cu lumea care se transformă într-un ritm amețitor încât uiți să fii atent la lucrurile simple, uiți cum să iubești sincer.

Status: O recomand din suflet!

See you next time!
-Dreamy🌙

Facebook: https://www.facebook.com/DreamSeekLove/
Instagram: http://instagram.com/dreamseeklove/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnO1hmiEnstkPmGhecaOKHg
Blog: http://dreamseeklove.com

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Farmazonul din Harlau, regia Ion Sapdaru - Dream.Seek.Love. June 5, 2021 at 7:12 pm

    […] Spectacol de teatru „Eram și Era”, regia Ovidiu Ivan […]

  • Reply Spectacol de teatru "Comedie cu olteni", regia Ovidiu Cuncea - Dream.Seek.Love. June 5, 2021 at 7:21 pm

    […] evoluția actorilor, să le văd creativitatea, să văd cum folosesc tehnologia în unele piese (Eram și Era), cum se descurcă atunci când lucrurile nu merg foarte bine și cât de mult intră în pielea […]

  • Leave a Reply