Books&Theatre

Astăzi este despre #AteneulÎnOraș

September 25, 2018
Reading Time: 2 minutes

Ce să zic, îi ador pe oamenii ăștia! Dar să o luăm cu începutul. Știți deja că scriu destul de mult despre piese de teatru, de la Ateneu cât și de la Teatrul Național Vasile Alecsandri. Dar astăzi este despre Ateneu.

În ultimii ani a devenit foarte vizibil atât la nivel de oraș cât și la nivel de țară și dincolo de ea, în mediul online dar și offline. Dacă iei la pas Iașul vei întalni nenumărate afișe, panouri publicitare, care promovează evenimentele ce vor urma.

Pe pagina lor de facebook sunt create evenimente la care poți să dai Going și astfel sigur nu vei uita de spectacol. Se vede că investesc în promovare și că sunt ajutați de oameni specializați pe acest domeniu. Thumbs up!

O nouă inițiativa de-a lor a fost #AteneulÎnOraș. Toată gașca de actori, împreună cu echipa tehnică și ceilalți oameni fără de care magia nu ar fi putut fi posibilă, au ales locații din Iași și au jucat piesele în aer liber. Cât de tare!!

Am reușit să prind 2 spectacole, unul in parcarea ștrandului municipal și celălalt în Zimbru. Am rămas fără cuvinte. Oamenii ăștia sunt cu adevărat buni. Chiar dacă au fost scoși din “căsuța lor – scena Ateneului”, chiar dacă au avut nenumărate piedici (copii care alergau printre ei, care țipau, sirenele mașinilor etc), au jucat fără cusur.

Locațiile alese mi s-au părut geniale. De ce? Zona de la ștrandul municipal este populată majoritar de rromi, persoane care nu sunt deschise la cultură la fel de mult ca alții. Am fost surprins plăcută să văd că oamenii și copiii rromi au fost mult mai liniștiți, mai atenți la piesă decât românii care au participat la piesa jucată în Zimbru. Sper că prin intermediul acestei piese li s-au aprins un beculeț acolo undeva și dacă 1% din cei prezenți și-au schimbat părerea despre teatru, misiunea este îndeplinită :).

ateneu teatru

Zimbru a fost și ea o locație bună, deoarece este o zonă plină de copii. Este ideal pentru ei sa vizioneze o piesă de teatru, data viitoare poate vor lua singurei inițiativa și vor cere să fie duși la Ateneu. So, again, mission completed.

ateneu teatru

Îmi plac oamenii Ateneului. Toți își fac treaba cu pasiune, pun mult suflet, sunt dedicați și rezultatele se văd în zâmbetele largi ale spectatorilor. Ei nu își pun problema Cum să jucam o piesă să atragem cât mai mulți spectatori? ci Cum să punem în scenă o piesă prin care să aducem valoare acestei comunități, acestui oraș, cum să schimbăm mentalități și să dăm naștere unor generații care îmbrățișează cultura?

În încheiere vă sfătuiesc să fiți cu ochii pe site-ul Ateneului dar și pe pagina lui de facebook pentru că multe lucruri bune vor urma!

See you next time!
-Dreamy

Facebook: https://www.facebook.com/DreamSeekLove/
Instagram: http://instagram.com/dreamseeklove/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnO1hmiEnstkPmGhecaOKHg
Blog: http://dreamseeklove.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply