Lifestyle

Jurnalul pisicilor – Episodul 0

September 26, 2018
orange cat
Reading Time: 2 minutes

Era o zi ploioasă de octombrie, urată de nu-ți venea să ieși din casă. Anul 2010. Tocmai îmi murise motanul meu iubit, Miki. Doamne cât l-am mai iubit pe motanul ăsta! Un cotoi vărgat, isteț cum nu credeam că poate fi o pisică. Din păcate era un adevărat Casanova, un Don Juan care obișnuia să ia masa cu ce găsea prin tomberon. Deși avea numai delicatese acasă, prefera preparatele putrezite găsite de el.

În una din zile, a venit pe la amiază acasă cam anemic. Crezusem că era obosit. În scurt timp a început să vomite și l-am dus la veterinar. Fiind adolescentă, nu aveam cunoștințele necesare și m-am lăsat pe mâna veterinarului. Acesta a zis că nu e mare lucru, i-a facut 2-3 injecții, calciu + încă ceva să fie hidratat și a zis să îl luăm acasă. Mi-a zis că va mai vomita, dar până mâine își va reveni.

Nu a mai apucat acel mâine. A murit în acea seară. L-am ținut în brațe până în ultima clipa și dincolo de ea, nu puteam accepta moartea. Atunci a fost momentul în care am înțeles cât de cruntă poate fi moartea, cum se simte, cum îți sfâșie sufletul și îți sfărâmițează inima.

Dar să revenim la acea zi ploioasă de octombrie, nu cred că sunt în stare să povestesc prea multe despre moartea lui Miki. În acea zi urâtă de noiembrie, la doar câteva zile după tragedie, eram în depresie. Nu voiam să ies din casă, vorbeam puțin, mâncam și mai puțin – aproape deloc. Lipseam de la școală și nu dădeam semne că vreau să mă reîntorc în colectiv.

Bunicii mei au hotărât că trebuie să mă ajute să îmi revin. Planul lor era să îmi facă rost de o altă pisică, de una mică, care să îmi învie spiritul vesel. Dar unde să găsească ei un pui de pisică (de adoptat, nu de cumpărat, știau că sunt contra cumpărării animalelor) în toiul toamnei?

———————————————————————– Va urma ———————————————————————

Puteți citi aici primul post din Jurnalul pisicilor.

PS: În poza de sus nu este Miki al meu, din păcate nu mai am nici o poză cu el, dar semăna leit cu motanul din imagine 🙂

For more cool stuff follow me on facebook and instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply